Malzemeler:İçi için
1 adet tavukgöğsü
1 kâse bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
Hamuru için
Yarım paket maya
200 gr tereyağı
Un
1 bardak ılık su
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Diğer yandan tavuklar haşlanır ve didilir. Soğan doğranır, havuçlar ve patatesler rendelenir soğanlarla birlikte zeytinyağında hafifçe kavrulur. Bezelye, tuz ve baharatlar tavukla birlikte tencereye eklenir, 10 dakika kadar bütün iç malzeme çevrilir ve soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrularak 3 parçaya ayrılır ve ayrı ayrı 3 yufka açılır. Aralarına erimiş tereyağı gezdirilerek üst üste koyulur ve tekrar açılır. 8 parçaya ayrılarak içlerine tavuklu içten koyularak sarılır, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu serpilerek 200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder