Malzemeler:
200 Gr acı çikolata
200 Gr tereyağ
100 Gr tozşeker 1 Paket vanilya
4 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış)
Ve mümkünse "kalp "şeklinde bir kalıp
Yapılışı:
Bir kabın içerisinde çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin (soğumaya bırakın). Daha sonra yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Soğutulmuş çikolata ile karıştırın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını el mikseri ile iyice çırpın, çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Hazırladığınız karışımı önceden yağladığınız kalp şeklindeki kalıbın içine boşaltın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder