Armutlu tart

MALZEMELER:

3-4 adet sert armut
Yarım bardak şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 adet yumurta akı
1 bardak şeker

HAMURU İÇİN:

200 gr Margarin
1 paket vanilya
Yarım bardak pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve kelepçeli bir fırın kabının dibine yerleştirilir. Bir çatal yardımı ile hamurumuza delikler delinir. Diğer yandan armutlar zar şeklinde doğranıp şeker ve tarçınla harmanlanıp hamurun üzerine yayılır. 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Yumurta akları şeker ile köpük olana kadar çırpılır. Fırından çıkan tartımız ılındıktan sonra köpük yumurta aklarımız krema sıkacağına koyularak sıkılır ve fırının ızgarasında 20 dakika tutularak kıtırlaşması sağlanır. Tartımız dilimlenerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers