Zencefil ıspanaklı kek

Malzemeler:

2,5 bardak un
3 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
300 gr ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket toz kremşanti
1 bardak süt

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır, diğer yandan ince kıyım doğranmış olan ıspanaklar yağda hafifçe kavrulur ve soğumaya bırakılır. Toz kremşanti ve 1 bardak süt hariç bütün malzemeler karıştırılarak yağlanmış bir kek kalıbına dökülür. 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir. Toz kremşanti ve süt çırpılarak 30 dakika kadar dolapta tutulduktan sonra kekimizin üzerine sıvanarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers